מתכון הזיתים למבקשימות: ראשית מנקבים את הזיתים בחריצים עם סכין ( שנים שלושה חריצים בכל זית ) משרים את הזיתים במים, כל יום מחליפים את המים. כך ארבעה ימים .
שלב ב' : מחטאים צנצנת עם מים רותחים
מים עם מלח ( שמים בה ביצה חיה ) כשהביצה צפה יש מספיק מלח.
מכניסים את הזיתים לצנצנת עם פרוסות לימון רחוץ, עלי דפנה , שום. ממלאים את הצנצנת במי המלח. אחרי שהכל מלא ממלאים על המים שכבת שמן בעובי סנטימטר כדי למנוע מגע בין הזיתים לאויר ( פקק הידראולי ) .
אוטמים היטב עם המכסה ומניחים במקום מוצל ללא קרינת שמש ישירה .
שלושה שבועות הזיתים , מדיי פעם אולי לפתוח את הפקק כדי לשחרר גזים ולסגור שוב.
שלב ב' : מחטאים צנצנת עם מים רותחים
מים עם מלח ( שמים בה ביצה חיה ) כשהביצה צפה יש מספיק מלח.
מכניסים את הזיתים לצנצנת עם פרוסות לימון רחוץ, עלי דפנה , שום. ממלאים את הצנצנת במי המלח. אחרי שהכל מלא ממלאים על המים שכבת שמן בעובי סנטימטר כדי למנוע מגע בין הזיתים לאויר ( פקק הידראולי ) .
אוטמים היטב עם המכסה ומניחים במקום מוצל ללא קרינת שמש ישירה .
שלושה שבועות הזיתים , מדיי פעם אולי לפתוח את הפקק כדי לשחרר גזים ולסגור שוב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה