יום חמישי, 26 בספטמבר 2013

זיתים

מתכון הזיתים למבקשימות: ראשית מנקבים את הזיתים בחריצים עם סכין ( שנים שלושה חריצים בכל זית ) משרים את הזיתים במים, כל יום מחליפים את המים. כך ארבעה ימים . 
שלב ב' : מחטאים צנצנת עם מים רותחים
מים עם מלח ( שמים בה ביצה חיה ) כשהביצה צפה יש מספיק מלח. 
מ
כניסים את הזיתים לצנצנת עם פרוסות לימון רחוץ, עלי דפנה , שום. ממלאים את הצנצנת במי המלח. אחרי שהכל מלא ממלאים על המים שכבת שמן בעובי סנטימטר כדי למנוע מגע בין הזיתים לאויר ( פקק הידראולי ) . 
אוטמים היטב עם המכסה ומניחים במקום מוצל ללא קרינת שמש ישירה .
שלושה שבועות הזיתים , מדיי פעם אולי לפתוח את הפקק כדי לשחרר גזים ולסגור שוב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה