אני שואלת:למה לי לוקח כ"כ הרבה זמן לעכל.:-)
מים: כאשר הקיבה ריקה, המים עוברים מיידית למעיים.
מיצים: מיצי פירות וירקות, מרק ירקות- 15 עד 20 דקות.
אלכוהול: האלכוהול נספג בחלקו (כ-20%) ישירות ומייד בקיבה (במיוחד כאשר הקיבה ריקה), השאר עוברים למעי ונספגים שם תוך 15-20 דקות.
מזון חצי נוזלי: ירקות ופירות מרוסקים (בבלנדר)- 20 עד 30 דקות.
פירות: אבטיח-20 דקות; מלון- 30 דקות; תפוזים, אשכוליות, ענבים- 30 דקות; תפוחים, אגסים,אפרסקים, דובדבנים וכד'- 40 דקות.
ירקות: סלט ירקות המכיל עגבנייה, חסה, מלפפון,סלרי,פלפל אדום/ירוק וירקות טריים אחרים- 30 עד 40 דקות.
ירקות מאודים או מבושלים: ירקות עליים- 40 דקות; קישוא, ברוקולי, כרובית,שעועית ירוקה-45 דקות; ירקות שורש- 50 דקות.
פחמימות חצי מורכבות-עמילניים: תפוח אדמה ירושלמי, תירס,תפוחי אדמה, בטטות, ערמונים- 60 דקות.
פחמימות מורכבות-דגניים: אורז חום, חיטה, שעורה, גריסים, שיבולת שועל, כוסמת, דוחן- 90 דקות; קטניות- שעועית, פולים, עדשים, אפונה, חומוס- 90 דקות; פולי סויה- 120 דקות.
גרעינים ואגוזים: גרעינים- גרעיני חמנייה,דלעת, שומשום- שעתיים; אגוזים- שקדים, בוטנים,פיקנים, קשיו, ברזיל, בונדוק, קליפורניה- שעתיים וחצי עד שלוש שעות.
מוצרי חלב: גבינת קוטג' רזה, גבינה לבנה רזה,גבינת ריקוטה- 90 דקות; גבינת קוטג' שמנה- 120 דקות; גבינה קשה שמנה- 4 עד 5 שעות.
מוצרים מהחי: חלמון ביצה- 30 דקות; ביצה שלמה-45 דקות; דגים 30-60 דקות; עוף ללא עור-שעה וחצי עד שעתיים; תרנגול הודו ללא עור- שעתיים עד שעתיים וחצי; בשר בקר, כבש- 3 עד 4 שעות ; בשר חזיר- 4.5 עד 5 שעות.
מים: כאשר הקיבה ריקה, המים עוברים מיידית למעיים.
מיצים: מיצי פירות וירקות, מרק ירקות- 15 עד 20 דקות.
אלכוהול: האלכוהול נספג בחלקו (כ-20%) ישירות ומייד בקיבה (במיוחד כאשר הקיבה ריקה), השאר עוברים למעי ונספגים שם תוך 15-20 דקות.
מזון חצי נוזלי: ירקות ופירות מרוסקים (בבלנדר)- 20 עד 30 דקות.
פירות: אבטיח-20 דקות; מלון- 30 דקות; תפוזים, אשכוליות, ענבים- 30 דקות; תפוחים, אגסים,אפרסקים, דובדבנים וכד'- 40 דקות.
ירקות: סלט ירקות המכיל עגבנייה, חסה, מלפפון,סלרי,פלפל אדום/ירוק וירקות טריים אחרים- 30 עד 40 דקות.
ירקות מאודים או מבושלים: ירקות עליים- 40 דקות; קישוא, ברוקולי, כרובית,שעועית ירוקה-45 דקות; ירקות שורש- 50 דקות.
פחמימות חצי מורכבות-עמילניים: תפוח אדמה ירושלמי, תירס,תפוחי אדמה, בטטות, ערמונים- 60 דקות.
פחמימות מורכבות-דגניים: אורז חום, חיטה, שעורה, גריסים, שיבולת שועל, כוסמת, דוחן- 90 דקות; קטניות- שעועית, פולים, עדשים, אפונה, חומוס- 90 דקות; פולי סויה- 120 דקות.
גרעינים ואגוזים: גרעינים- גרעיני חמנייה,דלעת, שומשום- שעתיים; אגוזים- שקדים, בוטנים,פיקנים, קשיו, ברזיל, בונדוק, קליפורניה- שעתיים וחצי עד שלוש שעות.
מוצרי חלב: גבינת קוטג' רזה, גבינה לבנה רזה,גבינת ריקוטה- 90 דקות; גבינת קוטג' שמנה- 120 דקות; גבינה קשה שמנה- 4 עד 5 שעות.
מוצרים מהחי: חלמון ביצה- 30 דקות; ביצה שלמה-45 דקות; דגים 30-60 דקות; עוף ללא עור-שעה וחצי עד שעתיים; תרנגול הודו ללא עור- שעתיים עד שעתיים וחצי; בשר בקר, כבש- 3 עד 4 שעות ; בשר חזיר- 4.5 עד 5 שעות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה